Frågor

Hur gör jag när jag kommer till G&B Arena i Målilla med min traktor?

När du kommer  kör du enligt anvisningar på skyltar till INCHECKNINGEN. Alla som ska ställa ut eller delta i någon traktoraktivitet ska skriva in sig. Glöm inte att stänga av din traktor när du kommer fram. Här skriver du in vad du heter, ditt yrke, fabrikat/ modell på traktorn, årsmodell, hästkrafter och om det finns något övrigt av intresse om ditt fordon. Fundera lite extra på just detta eftersom det är det som speakern läser upp när du kör traktorparaden på stora arenan. Det är mäktigt och rekommenderas varmt att man deltar i oavsett maskin man kommer i! Allt från Epatraktorer till nya värsingmodeller och veteraner är välkomna! Du skriver under formuläret och får en kopia, som du ger till speakern!

 


Tips:

Ta med en liten vagn om du ska tävla till hjälmar, förardräkt, verktyg o dyl. Det är lätt att dra den på området eftersom det är för tight att köra bil. Alla fordon måste vara försäkrade! Fordonen körs av en förare och inga medpassagerare får medtagas om de inte är godkända för det. Tävlingar och utställning sker på egen risk och i nyktert tillstånd, inga skadeståndsanspråk mot arrangören kan göras. Vi kommer även i år att ta alkoholtester för att öka säkerheten på området! Självklart kör man nykter!


Vad erbjuds jag som har en traktor med mig till någon aktivitet?! (gäller ej SM- pullingen, från Farmstock och uppåt.) Du får ett entré-armband/ traktor som gäller hela helgen och en campingnatt gratis!

1 st entre till evenemanget hela helgen!

1 st Campingnatt / traktor

 


 


Förarmöte och invägning:

Var i god tid till invägningar och förarmöten. Invägd och besiktigad traktor stannar i "Closepit". Kör man ut måste traktorn besiktas och vägas om! Informationslapp ges i incheckningen vid inskrivningen! Förarmötet är oftast 1 timme innan tävling. Undantag kan förekomma pgr av programmet.

 


Regler:

I alla pullingklasser måste man ha förarlicens och försäkring som tecknas med STPF se www.stpf.se kolla alla regler!

Hotfarm med hytt: Midjebälte + hjälm

Hotfarm utan hytt: 4 punktsbälte + hjälm

Farmstock och uppåt: 4 punktsbälte + hjälm

Säkerhetsreglemente för traktorrace,traktorspeedway, traktorcross, traktordragracing

  1. 1.    Heltäckande batterilåda
  2. 2.    Huvudströmbrytare ska finnas och vara väl utmärkt
  3. 3.    Rallystol med fast ryggstöd och uttag för fyrpunktsbälte. Det är även tillåtet med annan likvärdig stol som bedöms av besiktaren vid tävling. Stolen ska vara bultad i traktorn. Glidskenor för inställning godkänns.
  4. 4.    Godkänt fyrpunktsbälte. Bultat i traktorns fasta delar. Bältet får inte vara draget runt vassa kanter.
  5. 5.    ( Gäller endast traktorspeedway ) Sidopåkörnings-skydd mellan fram och bakhjul. Stålrör med en diameter på minst 70 mm och godstjocklek på minst 3 mm. Infästning i traktorn svetsas eller skruvas; vid skruvförband ska det sitta minst fyra M12 skruv i varje skruvförband. Höjd från marken minst 35 cm och max 55 cm. Skyddet ska ligga jäms med yttersida däck.
  6. 6.    Begränsning av pendling framaxel. Max avstånd mellan begränsningen och framaxel fem cm.
  7. 7.    Störtbåge byggd av stålrör diameter minst 40 mm och godstjocklek minst 2 mm. Fyrkantsprofil: minst 40x40 mm och minst godstjocklek minst 2 mm. Rektangulär: minst 50x30 mm och godstjocklek minst 2 mm. Störtbågen måste ha minst fyra fästpunkter i traktorn med minst två bultar minst M12 i varje fäste. Störtbågen ska vara kryssförstärkt i tak och bakdel.
  8. 8.    Hytt kommer att bedömas av besiktning. Förstärkning med en båge enl. punkt 7 rekommenderas. Väderhytt ej tillåten !
  9. 9.    ( Gäller ej traktorspeedway ) Standardtraktorer får köras original med midjebälte och originalhytt/störtbåge.

 

 

 

 


Försäkring:

Alla fordon som är med i någon aktivitet måste vara försäkrade. Det kan göras på plats men smidigast är att göra det innan. Maila till: bertil.carlsson@lfkalmar.se  Kostnad från ca 150:-/år för trafik.

 


OBS!

Trimmad Veteranpulling kommer inte att köras eftersom det inte finns med i STPF reglemente. Vi hänvisar till STPF reglemenetTrimmad standard. För vidare info. www.stpf.se 

 


Förarlicens:

Om man inte redan har en förarlicens skaffar men det lättast genom STPF hemsida www.stpf.se

 


Camping Familje-/Festcamping:

Du köper campingbiljett för hela helgen online eller på plats i incheckningen. Du behöver inte veta när du bokar biljett vilken camping, familje-/ Festivalcamping du ska bo på. Det talar du bara om i incheckningen när du kommer. Du löser camping för hela helgen oavsett hur många nätter du tänker stanna. När du sedan åker får du pengar tillbaka mot uppvisande av campingbevis och ekipage som lämnar campingen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår